9/06/2006 02:18:00 ÖS | Posted in


Öğrenciler, Milli Eğitim'in dediğini yapın, yaptığını yapmayın!



Bakanlık, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Güney'i görevden almak için karne değiştiren 'haylazlara' özenmiş. Milli Eğitim yetkilileri, evrakta tahrifat yaparak Güney'i istifa etmiş gibi göstermiş.


RADİKAL - ANKARA - Öğrencilere dürüst olmayı öğütleyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bir bürokratı görevden alabilmek için sahtekârlık yapmaktan çekinmediği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Öner Güney'in 2003 tarihli dilekçesinin, 2005 olarak değiştirilerek görevden alınmasına neden olan 'sahtekârlığı' kabul etti. Çelik, tahrifattan sorumlu tutulan personel genel müdürü Remzi Kaya'nın soruşturulmasına ise izin vermedi.
Çankaya Köşkü'nün de yanıltılmasına neden olan sahtekârlık, bakanlıkta üst düzey görevlere getirilen bürokratlardan boş kâğıda imza attırılması uygulamasıyla başladı. 2003'te Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevine getirilen Güney de dilekçe şekline dönüştürülebilecek boş kâğıda imza attı. Güney, 2005'e gelindiğinde Çelik tarafından önce genel müdürlük unvanını üstünde taşımak şartıyla görevinden uzaklaştırılarak bakanlık müşavirliğine verildi, daha sonra da 'genel müdürlük' unvanı alınmak istendi. Bu doğrultuda Güney, 2005 Ağustos ayında Çankaya'ya gönderilen kararnameyle genel müdürlükten alınarak uzman yapıldı.
Dava açtı görevine döndü
Kararnameyle görevden alınan Güney, genel müdürlüğe dönmek için mahkemeye başvurdu ve haklı bulundu. Mahkeme kararıyla görevine dönen Güney ikinci bir dava açarak Bakanlığın kendisinin görevden alınması sırasında evrakta sahtekârlık yaptığını savundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Güney, 2003'te verdiği 30 Temmuz 2003 tarihli imzalı boş dilekçenin yıl kısmındaki '2003' rakamının '2005' olarak değiştirildiğini iddia etti, bu tahrifattan sorumlu tuttuğu personel genel müdürü Remzi Kaya hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Başsavcılığı, Güney'in başvurusu doğrultusunda, dilekçede tahrifat yapılıp yapılmadığının anlaşılması için Çelik'ten, personel genel müdürü Kaya için soruşturulma izni istedi. Bunun üzerine dilekçeyi incelemeye aldırtan Çelik, savcılığa bir yazı göndererek sahtekârlığı kabul etti ancak Kaya'nın suçsuz olduğunu savundu.
Çelik yazıda, şu ifadelere yer verdi: "Öner Güney'e ait dilekçenin tarih kısmının yıl hanesinde bulunan '2005' rakamının birler basamağında evvelce yer alan bir rakamın '5' olarak değiştirildiği anlaşılmakla birlikte bunu personel genel Müdürü Remzi Kaya'nın yaptığına ilişkin herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşılmadığından soruşturma izni verilmemesine karar verilmiştir.
Category:
��

Comments

0 responses to "SAHTEKARLIĞI KABUL ETTİ"