9/06/2006 02:57:00 ÖS | Posted in

Van'daki kurs mucizesi


Van Öğretmenler Derneği, dershaneye gidecek parası olmayan öğrencilere OKS kursu açtı. Öğretmenlerin hiçbir ücret almadan çalıştırdığı 320 öğrenciden 223'ü fen ve Anadolu liselerini kazandı.

GÜLAY ÖZEK (Arşivi)
VAN - Doğudan, "İşte benim öğretmenim ve öğrencim" dedirten bir başarı öyküsü... Öğretmenler Derneği'nin (VÖDER) Van'da dershaneye gitme imkânı olmayan öğrenciler için açtığı OKS kursuna katılan 320 kişiden 223'ü fen, Anadolu, Anadolu öğretmen ve Anadolu meslek liselerini kazandı. Hiçbir ücret almadan kursta ders veren öğretmenlerle elde edilen başarı özel dershaneleri bile kıskandırdı.
Van'da eğitim alanında yaptığı birçok faaliyetle adından sıkça söz ettiren Van Öğretmenler Derneği, düzenlediği OKS kursuyla 223 öğrenciye Fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, Anadolu lisesi ve Anadolu meslek lisesinin kapılarını açtı. Dernek bünyesindeki öğretmenler, dar gelirli 320 öğrenci için hiçbir ücret almadan OKS'ye hazırlık kursu açtı. 140 öğretmenin görev aldığı kursta öğrenciler, bir yıl boyunca toplam 350 saat matematik, Türkçe, fen ve sosyal bilgiler dersleri gördü. Yıl boyunca öğrencilere 40 deneme testi yapılırken, her öğrenciye dört matematik, Türkçe, fen ve sosyal bilgiler kitapları ve 350 sayfa test verildi.
VÖDER Başkanı Aslan Sinir, açtıkları kursa katılan 320 öğrenci arasında OKS'de başarı gösteren altı öğrencinin Fen lisesi, 17 öğrencinin Anadolu Öğretmen lisesi, 109 öğrencinin Anadolu Lisesi, 91 öğrencinin ise Anadolu meslek lisesini kazandığını söyledi. Sinir, öğrencilerin başarısının altında disiplinli bir çalışma ve büyük bir fedakârlık örneğinin yattığını belirterek, "Kursa büyük çoğunluğu ilçelerden ve kentin varoşlarındaki okullardan maddi durumu iyi olmayan öğrenciler geldi. Öğretmen arkadaşlarımızın karşılıksız, fedakârca öğrencileri için harcadıkları çabalarının karşılığını almaları bizi çok mutlu ediyor. Özellikle dershaneye gitme imkânı olmayan öğrenciler için kursumuz çok faydalı oldu. Önümüzdeki yıl da kursumuzu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerin bu başarısının her yıl böyle devam edeceği inancındayız" diye konuştu.

Hayali gerçek oldu

Kursa devam ederek Anadolu lisesini kazanan öğrencilerden biri Adnan Okay. Hayatı değişen Okay, "Maddi durumumuz iyi olmadığı için dershaneye gidememiştim. İmdadıma VÖDER yetişti. Bir yıl çok kaliteli ders gördük. Kurstaki öğretmenlerimiz bizimle çok ilgilendi. Bize çok kaliteli kaynaklar verildi. Çok çalıştım, sonuçta hayalimdeki yeri kazandım" dedi.
Category:
��

Comments

0 responses to "Van'daki kurs mucizesi"